СОЛАРИУМИ И СОЛАРНА КОЗМЕТИКА
Лампи за солариум и UV светлина
Публикувано на 19.април.2012 г.

Четирите основни елемента, на които ние разчитаме за нашия живот и здраве са въздухът, водата, земята и слънчева светлина. Ако някой от тези елементи липсва, ние просто не бихме съществували! Не може да има живот без слънце, но живот с прекалено много слънце също не е полезно.          

Ултравиолетовите лъчи - UVC, UVB и UVA - се излъчват от слънцето. UVC лъчите, най-опасните за човешкия организъм, се филтрират от горните слоеве на атмосферата, но някои UVB (които могат да причинят слънчево изгаряне и увреждане на очите) и UVA, достигат повърхността на Земята.

Интензитетът им зависи от ъгъла на слънцето - т.е. географското положение, сезона и времето на деня. UV-нивата могат да се увеличат с до 50% между 11:00 и 13:00 часа!

UV лъчението е невидимо. Хората на открито са изложени на различни нива на UV и те често не долавят UV интензитета. За съжаление, признаците на слънчево изгаряне често се появяват твърде късно. Едно изследване показва, че почиващите на плажа са изложени на пряка слънчева светлина три и половина часа средно на ден.  

Лампите за солариум симулират слънцето и излъчват UVA и UVB, но те отиват още една крачка напред, като контролират UV баланса, за да се минимизира риска от изгаряне и максимизира добиването на тен. Както знаем - никой не контролира слънцето! Усъвършенстването на технологията на лампите за солариум е непрекъснат процес и обект на научноизследователски и развойни програми. Целта е технологията на лампите за солариум да отговаря на най-новите факти за ефекта на UV.

СОЛАРНО СТУДИО СТУДЕНТСКИ ГРАД  |  СОЛАРНО СТУДИО МЛАДОСТ  |  СОЛАРНО СТУДИО СТРЕЛБИЩЕ  |  СОЛАРНО СТУДИО ДРУЖБА  |  СОЛАРНО СТУДИО БОРОВО
© 2011 SolarPower ® Всички права запазени. Web design: Parrot Design Studio