СОЛАРИУМИ И СОЛАРНА КОЗМЕТИКА
Как добиваме тен?
Публикувано на 26.април.2012 г.

Изглеждате добре и се чувствате прекрасно – двете основни причини, поради които хората искат да добият тен и затова използват и солариум. А как добиваме тен?

Нашият естествен цвят на кожата се определя от кожния пигмент меланин. Наличието и количеството на меланин при всеки отделен човек е различно и зависи от наследствени фактори.

Когато кожата ни е изложена на ултравиолетово лъчение, клетки дълбоко в кожата, наречени меланоцити - инициират процес, при който се произвежда повече меланин. Той се издига до повърхността на кожата, образувайки тен. По този начин се удебелява външния слой на кожата, което не позволява на УВ светлината да премине безпрепятствено в долните слоеве на кожата. Така организма ни изгражда защита срещу УВ лъчението и не позволява тялото ни да изгори.

Хората реагират по различен начин на ултравиолетовите лъчи – тези с по-тъмна кожа произвеждат меланин по-лесно. Кожата на някои много бели хора, съдържа много малко меланин. Тези хора не могат да произведат меланин дори когато са изложени на ултравиолетова светлина и затова те не трябва да се пекат на слънце или да ползват солариум.

Ако естествения процес на добиване на тен е прибързан, това ще доведе до слънчево изгаряне. Кожата ни има естествен механизъм за възстановяване, но ако той се задейства прекалено често, това може да доведе до трайно й увреждане.

Добиването на тен чрез солариум е разумна мярка за подготовка на кожата за лятната ваканция. Ще са ви необходими около 2-3 седмици, за да изградите защитен фактор, който ще ви е достатъчен за начало на една приятна и здравословна почивка на море.  

 

СОЛАРНО СТУДИО СТУДЕНТСКИ ГРАД  |  СОЛАРНО СТУДИО МЛАДОСТ  |  СОЛАРНО СТУДИО СТРЕЛБИЩЕ  |  СОЛАРНО СТУДИО ДРУЖБА  |  СОЛАРНО СТУДИО БОРОВО
© 2011 SolarPower ® Всички права запазени. Web design: Parrot Design Studio